More Website Templates @ TemplateMonster.com. June 18, 2012!

Despre noi:

 

Insula Ovidiu, amplasata pe Lacul Siutghiol la 5000m de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc , fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula.

Este singurul obiectiv de la noi din ţară care se află pe o insulă naturală, pe care oamenii locului au transformat-o de-a lungul timpului într-un punct de atracţie pentru turişti

Vaporasul Ovidius este o noutate pentru litoralul romanesc oferind turistilor plimbari unice pe lac. Vaporul este functional pe intreaga perioada a anului si se pot organiza evenimente festive sau mondene in cadrul resturantului care detine 50 de locuri, dar si pe terasa care cuprinde 80-100 locuri.
Restaurantul rustic este ideal pentru mese de afaceri, diferite evenimente speciale, familiale sau profesionale.
Pe langa restaurantul cu cele 400 de locuri, complexul mai cuprinde si o terasa taraneasca cu 150 de locuri care completeaza cadrul feeric al insulei.
Oferim spatii de cazare pentru turisti in casute rustice, fiecare dotate cu pat dublu, grup sanitar propriu, aer conditionat, televiziune prin cablu, mini bar, spatii ideale pentru relaxare si odihna.

Dispunem de un loc de joaca pentru copii si o micro-rezervatie de pasari si animale.

 

Istoricul Insulei:


Este singurul obiectiv de la noi din ţară care se află pe o insulă naturală, pe care oamenii locului au transformat-o de-a lungul timpului într-un punct de atracţie pentru turişti.
Insula Ovidiu este o insulă de origine calcaroasă, creată cu mii de ani în urmă de natură. Suprafaţa insulei este de aproximativ 26000 mp, circa jumătate din suprafaţă fiind amenajată în scop turistic.

Conform cercetărilor făcute pe insulă, cele mai vechi aşezări ale oamenilor în zonă datează din timpul traco-geţilor şi a geto-dacilor. De-a lungul timpului, aici au locuit şi populaţii daco-getice-scitice şi colonii greceşti.
Cu timpul, micul petic de pământ a stârnit curiozitatea şi imaginaţia oamenilor, care au ţesut în jurul său o serie de legende.
Una dintre aceste povestiri are legătură cu originea numelui pe care îl poartă insula. Se spune că, în timpul exilului său, poetul Ovidius Publius Naso se retrăgea pe acest petic de pământ pentru a-şi scrie versurile, astfel insula a fost botezată cu numele său.
În timpul şederii pe insulă, Ovidius ar fi scris operele  „Tristele” şi „Ponticele”, în care  se regăsesc elemente din viaţa şi obiceiurile oamenilor de aici. Locul exact al mormântului lui Ovidiu nu este cunoscut, însă puţinele izvoare istorice indică această insulă unde a fost înmormântat poetul şi care îi poartă acum numele.
      În realitate, specialiştii nu au găsit nicio dovadă care să ateste prezenţa poetului Ovidius pe această mica insulă din lacul Siutghiol. Cu toate acestea, legenda a rămas în picioare până în zilele noastre şi mai există încă oameni care cred cu tărie în veridicitatea ei.
În secolele trecute insula era populată de pescari care îşi construiau aici adăposturi, dar şi de grădinari care profitau de solul fertil al insulei. Odată cu identificarea potenţialului său turistic, insula lui Ovidius a fost transformată într-un loc de relaxare pentru turişti, păstrându-şi această întrebuinţare şi astăzi.